Mangler din webshop også kvalificeret arbejdskraft?

Hver femte danske webshop har problemer med at rekruttere medarbejdere, fordi de ikke har de rette kommercielle og digitale kompetencer. Web2Media tackler udfordringen med "digital håndværkeruddannelse".

Hver femte danske webshop (19 %) har måttet opgive at ansætte medarbejdere, fordi kandidaterne ikke har haft de fornødne digitale kvalifikationer, viser en rundspørge fra brancheorganisationen FDIH.

Grunden til, vi mangler kvalificeret arbejdskraft, er uddannelse.

Og løsningen? Også uddannelse.

Selvom den digitale tidsalder løber stærkere end lærebøgerne – og de politikere, der fastlægger rammerne for uddannelserne – har vi i Web2Media besluttet os for at handle proaktivt.

Gennem målrettede praktikforløb hos os selv og vores kunder bygger vi bro mellem det kompetencegivende uddannelsessystem og det kompetencekrævende erhvervsliv.

Web2Media uddanner digitale håndværkere til fremtiden

Med vores ambitiøse praktikprogram tager vi aktivt medansvar for at "uddanne til fremtiden". Vi er med til at forme de digitale håndværkere, som vi og vores branche har – og får – hårdt brug for.

Og vores opskrift er simpel: Vi skræddersyer målrettede praktikforløb – en slags "digital håndværkeruddannelse" – der ruster de studerende til den digitale virkelighed, de kommer ud i.

Om den virkelighed er et job hos os, vores kunder eller vores konkurrenter, er underordnet. Det overordnede er, at vi og den danske digitale branche kan stille med et stærkere hold i den benhårde internationale konkurrence.

Vi mangler digitale håndværkere med jord under neglene

Hos Web2Media ser vi en klar politisk opgave i at forbedre mulighederne for at skabe inspirerende og innovative praktikforløb. En digital uddannelse bør have mere fokus på praksisdelen – det, erhvervslivet mangler, er digitale håndværkere med jord under neglene.

Web2Medias praktikprogram giver de studerende mulighed for at prøve kræfter med det praktiske digitale håndværk – længe før deres ”svendeprøve”. Et praktikforløb vi kalder #LearnMore.

Over 30 praktikanter årligt gennem digitale uddannelsesforløb

Hvert år har vi flere end 30 praktikanter igennem et målrettet, skræddersyet digitalt uddannelsesforløb.

Når praktikforløbet er slut, bliver praktikanten ikke nødvendigvis ansat hos os. Det handler om at klæde unge mennesker på til et job i branchen, uanset hvor, så de har de kompetencer, der bliver efterspurgt i branchen både i dag og i morgen.

Web2Media samarbejder med uddannelsesinstitutioner

Vi har indgået løbende samarbejder med flere nationale, regionale og lokale uddannelsesinstitutioner.

Og vi oplever en stigende efterspørgsel fra potentielle samarbejdspartnere. Derfor har vi ansat folk med et dedikeret ansvar for at etablere samarbejde med flere uddannelsesinstitutioner. Det betyder, at antallet af praktikanter igennem Web2Medias ”fremtidssikrende forløb” vil tælle flere hundrede i årene frem.

Det koster ganske vist ressourcer, men det matcher vores mantra Give More Get More. Sammen står vi stærkere.

Hvordan ser fremtidens digitale arbejdsmarked ud?

Det bliver et arbejdsmarked, hvor forandring(svilligheden) er konstant, og hvor medarbejderne ikke bliver i samme virksomhed i 10 eller 20 år. Arbejdsmarkedet bliver mere og mere fleksibelt og omskifteligt, og dét sænker medarbejdernes loyalitet og tilknytning til arbejdspladsen og branchen.

Det afgørende for os er, at medarbejderne – herunder praktikanter – føler ejerskab og ansvar for arbejdet. En forudsætning for at få ejerskab og ansvar er, at de prøver kræfter med at spille både angriber, forsvar og midtbane på den digitale bane. Det tager tid – og det kræver reel arbejdserfaring frem for ren teori.

Og her kommer et praktikforløb som "digital håndværker" ind i billedet.

Vores praktikanter får en helt anden vinkel på det at drive "egen forretning" – i forretningen. Hver praktikant får et specialområde med fuldt ansvar i en flad organisation.

Det betyder bl.a., at læringen kan gå begge veje. Og at praktikanten til tider kan være chef for direktøren. For når vi nedbryder silotænkningen, fremelsker vi nytænkningen – og dét giver pote.

Har din webshop brug for en praktikant?

Tag fat i Kurt på kuj@web2media.dk for at høre nærmere om vores praktikprogram.

Kontakt mig