Sådan undgår du, at andre kopierer tekst fra din hjemmeside

Har du oplevet, at du ikke kan have tekster på din hjemmeside i fred? Vi kommer her med et simpelt råd, der kan afhjælpe problemet.

Mange virksomheder oplever, at dele af tekster fra deres hjemmesider pludselig befinder sig på andre sider på internettet.

Det kan være frustrerende, fordi det kan være sider, som man ikke ønsker at få associeret med sit brand.

Desuden kan det også påvirke SEO-scoren for ens egen hjemmeside.

Stjålne tekster bruges til phishing

Der kan være flere grunde til, at folk ønsker at kopiere din hjemmeside.

Teksterne kan bruges til at få SEO-fordele, samt til phishing, hvor hele hjemmesider kopieres, så brugeren eller kunden tror, at de køber en vare på en rigtig hjemmeside, men i stedet franarres personlige data som kreditkortoplysninger.

Google er opmærksom på problemet og kan i de fleste tilfælde regne ud, når de kopierede tekster og sider er spam. Men uanset hvor klog Google er, kan den ikke fange alle de sider, der kopieres.

Læg en forhindring for teksttyvene

Heldigvis er der flere ting, du selv kan gøre. Vi anbefaler i første omgang at skabe en forhindring, som gør det mindre sandsynligt, at teksttyvene kopierer tekst fra din side.

Det kan du gøre ved at sætte et lille, simpelt script på din side, der gør, at man ikke kan højreklikke og kopiere teksten.

Koden behøver ikke blive tilføjet på body-tagget direkte, men kan principielt sættes på hvilket element, man nu ønsker skal beskyttes.

Indsæt følgende i sidens kildekode – eksempelvis på hjemmesidens hovedtemplate, så den dækker alt på hjemmesiden:

body {
  -webkit-user-select: none;
  -khtml-user-select: none;
  -moz-user-select: none;
  -ms-user-select: none;
  user-select: none;
}

Vi bruger det på vores hjemmeside, så det bliver lidt sværere for ubudne gæster at stjæle vores indhold.

Dog skal det siges, at vores simple CSS-trick ikke afviser bots, som stadig kan læse kildekoden ”bagved”. Men det kan måske afholde personer, der manuelt forsøger at kopiere teksten fra at gøre det.

Rapportér og anmeld, hvis skaden er sket

Er skaden sket, kan du kontakte dem, der hoster domænenavnet og bede dem om at fjerne indholdet. Du kan også rapportere siden til Google.

Overvej også at anmelde sitet til politiet, så andre fremover måske kan undgå at få deres hjemmesider ulovligt kopieret.

Kontakt os, hvis du har lyst til at vide mere.

Kontakt mig