HTTPS-domæner bliver Googles nye SEO-kæledægge

Allerede i februar i 2016 fortalte vi for første gang, at HTTPS blev et must for de af vores kunder, som anvendte Google Shopping Ads. Nu laver vi opråbet igen, fordi det også bliver en rankingfaktor for dit website i fremtiden.

Du har måske været lidt tilbageholdende tidligere med at skifte til HTTPS, fordi du derved kunne miste ca. 15 % af din sides SEO-styrke. Dette er ikke længere tilfældet. Googles Gary Illyves og John Mueller udtaler, at du ikke taber linkjuice, når du flytter dit domæne med 301 redirects. Men hvorfor er det nu lige, du skal bruge tid på at skifte?

Hvorfor foretrækker Google HTTPS-domæner?

Google har over de seneste år indført en lang række initiativer for at sikre, at brugerne får den bedst mulige oplevelse. Derfor er polemikken omkring HTTPS heller ingen undtagelse, da Google foretrækker hjemmesider, der er tillid til, og som er certificerede. Og det er HTTPS-domæner (modsat HTTP-domæner).

Allerede i august måned 2014 fortalte Google første gang om HTTPS som en rankingfaktor.

Hos Web2Media har vi siden da holdt øje med den reelle positive SEO-effekt ved et skifte uden nogen tydelig konklusion.

I denne måned kom Google med en udtalelse i forhold til kategorisering af HTTP-domæner som ”not secure”, hvilket allerede slår igennem i januar 2017 i Chrome.

Dette betyder indledningsvis, at alle webpages på et domæne, som samler adgangskoder og kreditkortinformationer, bliver markeret som ”not secure”.

Download SEO-guide

Er en topplacering i Google en topprioritet i din forretning? Vores SEO-guide er spækket med værdifuld info.

Hvad står S'et i HTTPs for?

S'et står for Secure Sockets Layer (SSL).

"SSL is the standard security technology for establishing an encrypted link between a web server and a browser. This link ensures that all data passed between the web server and browser remain private." Kilde: Hubspot. 

Det lille S øger i bund og grund sikkerheden ved at sikre, at ingen ud over dig og hjemmesiden har adgang til det data, du indtaster i browseren.

Treatment of HTTP pages

Https

Og hvad betyder det for dig?

Det betyder, at hvis du ikke får skiftet fra HTTP til HTTPS, så kan din hjemmeside dykke i rankings på Google.

Hvad er SEO-fordelene ved at skifte til HTTPS?

Google har bekræftet, at HTTPS-domæner får en lille rankingboost. Ligesom alle andre rankingfaktorer kan dette ene initiativ ikke isoleres, men bør stadigvæk være et vigtigt signal for at tilgodese Googles krav. Endvidere forventer vi, at værdien ved at skifte til HTTPS kun bliver forøget over tid.

Lad os hjælpe jer

Det er altafgørende, at skiftet fra HTTP til HTTPS sker efter hensigten for at undgå, at jeres trafik lider tab.

Kontakt din rådgiver hos Web2Media for at finde den bedste løsning.

Vi kan hjælpe med at indhente tilbud fra jeres serviceleverandør/udvikler

Prisen afhænger af jeres webleverandør. Vi anslår, at en fair pris er 3.000-5.000 kr. for en komplet overgang fra HTTP til HTTPS inkl. abonnement til certifikatet de første 12 måneder. Herefter skal der betales for certifikat til hostingleverandør, hvilket typisk ligger på 400-600 kr.

Har du spørgsmål til overgangen fra HTTP til HTTPS, er du velkommen til at kontakte vores SEO-specialist. Du kan også læse mere på vores bjæf om HTTPS-opgradering.

Kontakt mig